PIKKU-AHVENISTON LENKKI

Lomautuspäiviini on kuulunut mukavasti liikuntaa. Olen joogaillut ja lenkkeillyt tunnollisesti. Lenkillä tulee käytyä kyllä vähän pakostikin, kun on koira. Jonkinlaista motivaattoria päivittäiseen lenkkeilyyn aloin viime viikolla kaivata. Koitin laittaa puhelimeen pariakin kuntoilusovellusta, mutta ne eivät toimineet. Sovellukset olivat pysähtyneet kesken lenkin, enkä niistä saanut siis mitään iloa.

Päätin kaivaa vanhan sykemittarini kaapin uumenista. Paristot piti vaihtaa, mutta muuten se oli ihan toimiva. Nyt laitan lenkeille mittarin raksuttamaan, että näen vähän lenkkien kestoja, kulutettuja kaloreita jne. Aiemmin mittaria käyttäessäni sitä on havahtunut huomaamaan, miten pitkiä ja tehokkaita lenkkkejä tarvisi oikeasti tehdä, että lenkistä saisi paljon hyötyä. Kaloreitakin saisi kulua, sillä nyt on tullut kotona ollessa herkuteltua.



 Pikku-Ahvenistolla

Pikku-Ahvenisto on suosittu lenkkeily- ja retkeilypaikka Ylöjärvellä. Sinne on helppoa mennä koko perheen kanssa ja sieltä löytyy kiva laavu grillaamiseen. Laavun lähelle on mahdollista mennä autolla, joten liikkuminen onnistuu pienten lasten kanssa sekä jopa lastenvaunujen kanssakin. Päätin lähteä nyt ihan vaan lenkille sinne koirani kanssa.

Alue on aika suosittu, mutta olin liikkeellä aamupäivästä. Kävelijöitä tuli satunnaisesti vastaan. Nautimme koirani kanssa keväisestä maisemasta ja luonnosta. Laavulla näytti olevan kävijöitä ja savu tuoksui. Pikku-Ahvenistolla on sanottu olevan käärmeitä, mutta niitä ei nytkään näkynyt kevätauringosta huolimatta. (kirjoittajalla on pieni käärmefobia..)

Voisin joku päivä lähteä vähän pidemmälle kävelyretkelle ja ottaa eväät matkaan. Näin korona-aikaan retkikohde pitäisi suunnitella tarkkaan, kun useat retkipaikat ovat täynnä väkeä. Pirkanmaalla suosittu Kintulammin alue  ruuhkautui keväällä niin pahasti, että se oli jopa suljettuna. Mutta eiköhän Suomen metsiköistä joku syrjäinen kolkka löytyne?!





                                               

Kommentit

Suositut tekstit