Julkujärven metsissä



Olemme lenkkeilleet Julkujärvellä useasti vuosien varrella. Julkujärvelle on helppoa tulla autolla, pysäköintipaikan löytää helposti paikan leirikeskuksen liepeiltä. Ja toki jalkaisin Julkujärvelle pääsee ainakin läheisiltä asuinalueilta esim. Ylöjärven Metsäkylästä. Leirikeskus on viimeksi ollut Ylöjärven seurakunnan omistuksessa, mutta nyttemin käyttö on ollut ilmeisesti vähäistä. Joten leirikeskuksen pihapiiristä oikaiseminen on aika yleistä.

Lähdimme siis eräänä kauniina kevätpäivänä alueelle taas kiertelemään. Julkujärvi sijaitsee Ylöjärvenharjulla, josta on yhteyksiä Tampereen Lamminpäähän, sekä Nokialle ja Hämeenkyröön asti. Julkujärvellä sijaitsee myös frisbeegolf-rata, joka on näköjään kovassa käytössä. Tie leirikeskukselle vie radan aloituskohdan ohi. En ole lajia kauheasti kokeillut, joten tämän radan kiertäminen voisi olla paikallaan. Komeissa maisemissa heittäminen on varmasti mahtavaa!




Leirikeskuksen pihapiirin läheltä risteilee useita pururatoja ja eri kokoisia pikkuhiljaa syntyneitä polkuja. Maastopyöräilijät suosivat aluetta myös, ja heitä näkyy tasaisesti matkan varrella. Ja hyvin on aina kävelijät ja pyöräilijät metsään mahtuneet! Kävelijöitä liikkuu alueella paljon, mutta pääasiassa kävellä saa omassa rauhassa.



Ajattelimme kiertää pelkästään järven ympäri. Kuljimme polkua harjulla, josta molemmin puolin on jyrkkä rinne alaspäin. Harjulla on runsaasti puita, joten jatkoimme vahingossa hieman pidemmälle, kuin alunperin ajattelimme. Puiden välistä pilkotti itse Julkujärvi, mutta kävelimme järven reunassa menevän reitin ohi. Se olikin hyvä juttu, sillä saimme lenkkiin vähän lisää pituutta kauniissa aurinkoisessa kelissä. Näimme myös läheisen suolammen ja jääkauden kasaamia kiviröykkiöitä. Polut ovat helppoja kävellä ja soveltuvat kaikenikäisille menijöille.



Tällä kertaa meillä ei ollut eväitä matkassa. Tarkoituksena oli poiketa lounasaikaan Ylöjärvellä Veljekset Mattilan Palwaamossa hakemassa take-away annokset. Ja oli kyllä hyvää! Liikunta ja ulkoilma saavat ruokahalun maksimaalisiin mittoihin!

Lomautusaika on mennyt nopeasti. Lapset palasivat viime viikolla takaisin kouluihin ja korona-ajan rajoituksia aletaan pikkuhiljaa purkamaan. Olisi kyllä mahtavaa, jos kesällä pääsisi uimaan ja harrastamaan muutakin, kuin lenkkeilyä ja joogaa. -Tykkään kyllä molemmista, mutta vaihtelu virkistää.. Olen jatkanut Yogaian tilausta ja olemme mieheni kanssa yhdessä jooganneet monta kertaa viikossa. Samaten lenkillä käyn vähintään pari kertaa päivässä, siitä pieni Russelini pitää huolta!




Pyöräilemässä on tullut myös käytyä, kun sain äitienpäivälahjaksi uuden pyörän. Vanha oli jo tullut tiensä päähän ja nyt on mukava polkea kevyellä ja toimivalla kapineella! Vielä kun saisi nuo ruokapuolen asiat kuntoon! Herkut maistuvat ja jääkaapilla on niin helppo käydä kotona ollessa. Olen jo useamman vuoden vannonut, että en ala enää koskaan millekään dieeteille. Tämä poikkeuksellinen aika voi kyllä mahdollisesti vaatia vähän radikaalimpia toimia. Pelkkä ajatus siitä, että koittaa syödä terveellisesti ei nyt  taida enää riitää.







Kommentit

Suositut tekstit