MAATIALANHARJUN LUONTOPOLULLA

Päätimme lähteä Maatialanharjulle kävelemään pitkästä aikaa. Harju sijaitsee Nokian Sarpatissa ja siellä menee luontopolku läheltä Vihnusjärveä. Luontopolku on vähän reilut viisi kilometriä pitkä ja reitti on mukavan vaihtelevaa maastoa. Luontopolun alkupäässä läheisiltä teiltä kuuluu liikenteen huminaa, mutta reitin rannan puoleinen osuus on mukavan rauhallista.

Reitin alku lähti Kennonnokan kesäteatterin lähellä olevalta parkkipaikalta. Nousimme alkuun portaat harjulle. Polku kulki pian soramontun vierestä, joka oli mielestäni hurjin ja kapein kohta polusta.




Luontopolun varrella näkee vaikuttavia ensimmäisen maailmansodan aikaisia juoksuhautoja. Maasto on aika helppokulkuista. Vanhalle Pitkäniemen potilaiden hautausmaalle olisi parinsadan metrin matka luontopolulta. Emme kuitenkaan poikenneet sinne, mutta on kuulemma käynnin arvoinen paikka.. Pyhäjärvi pilkistää komeasti harjun päässä, siinä näkyy tosin myös usean tien risteyskohta.



Luontopolku jatkuu kapeana alaspäin metsikköön. Metsästä matka jatkuu puru/hiihtorataa pitkin hetken aikaa. Sitten merkinnät ohjaavat Vihnusjärven rantaan. Polku on tähän aikaan vuodesta hieman kuraista ja pehmeää, joten kävely on osittain kiertelyä ja kaartelua juurakoikkoisuuden takia. Järvellä näkyy lintuja ja meno on rauhallista. Luontopolulla on tullut vastaan ilahduttavan vähän vastaantulijoita! Pitkospuut ovat mahtavat kuraisten pätkien jälkeen ja matka etenee mukavasti.




Maatialanharjun luontopolkua voi suositella koko perheelle ja lähes kaikille liikkkujille. Sijainti on helposti saavutettavissa ja parkkipaikka on lähellä. Nuotiopaikka löytyy eväiden syömistä varten. Suosittu uimaranta sijaitsee Kennonnokassa, joten siellä voi käydä virkistymässä vaikka luontopolun jälkeen - kunhan kelit ovat lämminneet! Alueella menee lisäksi pururatoja, joissa on varsin jyrkät nousut, joten täällä saa myös haastetta treenaamiseen.

Lenkillä ja metsässä on tullut nyt käytyä niin paljon, että jalkaterä onkin vähän kipeytynyt. Täytyy koittaa venytellä vielä perusteellisemmin ja koittaa vaikka pyöräilyä, että tulisi vaihtelua tähän ehkä nyt vähän yksipuoliseen (korona-ajan) kuntoiluun.

Kommentit

Suositut tekstit